Wat doet Doordewijks

DoorDeWijks staat voor betaalbare sociale wijkhulp voor oud en jong, met zo min mogelijk rompslomp!

De hulpvrager, oftewel de klant, heeft geen indicatie nodig en kan direct hulp krijgen. De hulpbieder, oftewel de doordewijker, kan mensen helpen met werkzaamheden waar hij of zij goed in is. Die hulp bestaat uit klusjes in en om het huis, maar ook gezelschap bieden en bijvoorbeeld mee gaan naar de huisarts.

De klant wordt door iemand uit de omgeving geholpen en de doordewijker verdient met deze wijkhulp iets bij (bijv. naast een uitkering of pensioen).

Op deze site, onder Doordewijkers stellen zich voor staan alle doordewijkers en de klussen die zij aanbieden vermeld. De klant kan zelf contact opnemen met een doordewijker of dit via de betreffende coördinator doen.

De doordewijkers staan ook vermeld in ons krantje “Het Doordewijkertje” dat een paar keer per jaar uitkomt. Dit krantje wordt verspreid via wijkcentra, apothekers, verzorgingstehuizen, bibliotheken etc. en in sommige wijken huis aan huis.

Voordat een doordewijker aan de slag kan, heeft hij/zij een kennismakingsgesprek met de coördinator en wordt een Verklaring omtrent Gedrag gevraagd.

Kortom, voor een leuke bijbaan in de buurt: wordt doordewijker. Heeft u hulp nodig: bel een doordewijker!