Veel gestelde vragen

Veel Gestelde Vragen:

Wat is het uurtarief van een doordewijker?

Er is een vast uurtarief voor het werk van een doordewijker. Dat is €12 per uur. Dit tarief ligt net boven het minimumloon en is daardoor voor de hulpvrager een betaalbare optie tussen het vragen van een vrijwilliger of het inkopen van professionele zorg. De service die verwacht kan worden, ligt daarmee ook tussen die van vrijwilliger en een professional in.

Moet over deze inkomsten belasting worden betaald?

Ja, deze inkomsten moeten door de doordewijker opgegeven worden als neveninkomsten. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan het zijn dat hierover 33% belasting moet worden betaald.

Is DoorDeWijks actief in mijn wijk?

De eerste DoorDeWijks is opgericht in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en werd actief in en om deze deelgemeente. Daarna zijn er in andere deelgemeentes van Rotterdam nog meer opgericht. U kunt hier zien of we reeds in uw wijk actief zijn.

Moet er BTW worden afgedragen?

Nee, er hoeft geen BTW te worden afgedragen, omdat de service, die de doordewijker aan een medelid verricht, valt binnen de regeling Dienstverlening aan Huis.

Hoe en wanneer moet er betaald worden?

De doordewijker heeft een DoorDeWijks bonnenboekje. De klant krijgt eens per maand of na elk bezoek (naar wens) een rekening en de klant betaalt rechtstreeks aan de doordewijker. Er is een gespecificeerde bon voor de administratie.

Kan een doordewijker betaald worden uit het PGB?

Soms wel, maar dat is afhankelijk van uw individuele situatie. Raadpleeg de informatie van de SVB. Neem eventueel contact op met de coordinator .

Waar zijn de kleine lettertjes?

De volledige teksten van alle officiële documenten zoals samenwerkingsovereenkomst, statuten, reglementen, huisregels en verzekeringsdocumenten zijn binnenkort te vinden op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.