Bestuur

De leden van het stichtingsbestuur

Freek Heerema, voorzitter

Freek Heerema

In 2013 werd al duidelijker geworden dat eigen initiatief bij zorg steeds belangrijker wordt. Waar mogelijk anticiperen op wat je zelf kunt doen, maar ook goed kijken welke mensen je kunnen helpen. Door zelf regie te nemen kun je de zaken (meer) regelen zoals je het zelf zou willen hebben. Het leven zoveel mogelijk blijven leiden als je het zelf wil. Daarvoor is alweer enkele jaren geleden DoorDeWijks ontstaan.

Een aantal enthousiaste Rotterdammers die de handen uit de mouwen willen steken en klaar staan om wijkbewoners te helpen. De doordewijkers hebben sinds het ontstaan al heel veel wijkgenoten geholpen met dagelijkse bezigheden in en om het huis. Het zijn niet alleen klusjes waar om gevraagd wordt, maar ook een goed gesprek of gezellig samen dingen doen.

Doordewijkers maken het leven net wat aangenamer. Dat is ook goed te horen aan de veelal blije verhalen die de klanten vertellen over hun doordewijker. Met trots kijk ik naar wat de doordewijkers doen in het verbinden van mensen in de wijk. Door hen wordt enthousiasme en initiatief van mensen ingezet voor leuke contacten en niemand hoeft meer om hulp verlegen te zitten.

Er blijft volop werk aan de winkel om meer burgers in de stad ten dienste te kunnen staan. Daarvoor hebben we nog meer doordewijkers nodig. Van een doordewijker vragen we inzet en een gezonde dosis ondernemerschap. Er is ruimte om je werkzaamheden naar eigen inzicht in te richten.

De uitbreidingen vragen nog de nodige aandacht, samenwerking met alle relevante partijen en niet in de laatste plaats hoe we met klanten, doordewijkers en vrijwilligers de stichting DoorDeWijks nog beter kunnen maken.

Roel Schoffelen, bestuurslid
Roel Schoffelen-klein bestuur

Ariën de Klerk, bestuurslid