Fondsen

Het bestuur en het team van DoorDeWijks zet zich geheel vrijwillig in voor de stichting. Alleen onze vaste medewerkster Angelique is in dienst bij ons. Het ontwikkelen en uitvoeren van de ideeën brengen wel kosten met zich mee. Hiervoor zijn fondsen aangeschreven. Na een aantal kleinere toezeggingen in de startfase hebben we nu twee grote fondsen achter ons staan, te weten Stichting Instituut Gak en Stichting DOEN (vriendenloterij). Doordat doordewijkers in de toekomst een jaarlijkse contributie gaan betalen, verwachten we binnen enkele jaren onafhankelijk te zijn van verdere fondsen en/of subsidies.

DoorDeWijks is actief in het meedingen in competities. Als eerste nam Suzanne deel aan de bedrijfsplancompetitie van New Venture en is op deze wijze het bedrijfsplan tot stand gekomen. Ook nam Suzanne deel aan het kampioenschap van GENERO, waar ideeën moesten worden beschreven om ouderen langer zelfstandig te laten wonen van ouderen. Suzanne was een van de deelnemers aan de winnende tafel.

De zorgverzekeraar VGZ VoorGoedeZorg heeft in 2011 een landelijke competitie uitgeschreven waarbij ideeën werden gezocht ter verlichting van de mantelzorg. DoorDeWijks was 1 van de 47 deelnemers aan de competitie en we zijn tot in de halve finale gekomen. Omdat ons plan niet specifiek gericht is op verlichting van de mantelzorg, konden we helaas niet door naar de finale.

Stadsinitiatief

Vanaf de lancering van het Stadsinitiatief Rotterdam in 2010 is DoorDeWijks actief geweest om hieraan deel te nemen. Wij zagen als beginnend project grote kansen om door deelname meer bekendheid te krijgen en wellicht ook een subsidie te mogen ontvangen, zodat we ons plan ineens over de hele stad Rotterdam kunnen uitbreiden. DoorDeWijks was een van de 93 initiatieven die deelnamen in 2011. Wij zijn toen uitgenodigd om een presentatie te geven in de burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Helaas zat onze inzending niet bij de Top-5 van initiatieven, maar hebben wel ‘een stipnotering’ gekregen.

De volgende competitie waaraan Suzanne Rietveld namens stichting DoorDeWijks deelnam, is de Aardig Onderweg Award van de RET. Suzanne zat bij de 12 genomineerden en haar foto hing in bushokjes door de hele stad. Uiteindelijk heeft Suzanne geen prijs gewonnen, maar de naamsbekendheid was gegroeid en de eerste editie van Het Doordewijkertje, geheel in het thema van Aardig Onderweg, was een feit.

De laatste prijs die Suzanne in de wacht wist te slepen was een aanmoedigingsprijs in de landelijke competitie van de Participatieprijs van Movisie. De jury was op zoek naar een innovatief project dat mensen aan een baan kon helpen. Stichting DoorDeWijks werd bekroond met een aanmoediging uit handen van juryvoorzitter Jetta Kleinsma (thans staatssecretaris). Het is toch leuk om te weten dat een jury van dit kaliber de plannen van DoorDeWijks heeft bestudeerd en heeft gewaardeerd met een aanmoediging.