Doordewijker zijn: iets voor jou?

gezellig
Doordewijker zijn: iets voor jou?

DoorDeWijks staat voor betaalbare sociale wijkhulp en wil mensen in de wijk met elkaar verbinden door elkaar diensten aan te bieden. Elkaar al doende beter te leren kennen en te ondersteunen.

Een doordewijker is:
– betrokken bij eigen wijk en wijkgenoten;
– sociaal vaardig, kan goed luisteren;
– geneigd extra inkomen te zien als bijverdienste;
– in staat zelfstandig te werken en enthousiasme te tonen.

Hoe word je doordewijker?
Heb jij wat nodig is om doordewijker te worden? Kom om dat te ontdekken naar een van onze informatie-ochtenden: schrijf je in via de website www.doordewijks.nl, tab doordewijkers, keuze “aanmelden doordewijker“.

Doordewijkersbijdrage.
Je betaalt de stichting een doordewijkersbijdrage. Deze staat per maand gelijk aan “een uurtje werken voor DoorDeWijks”, namelijk € 12,-. Voor deze bijdrage krijg je een eigen “bedrijfje” met materialen, een eigen profielpagina op de website, begeleiding vanuit de stichting, bijeenkomsten waar je ervaringen kan delen en interpersoonlijke vaardigheden zult leren en bovendien krijg je heel veel leuke collega-doordewijkers.

Aan de slag!
Met de materialen, waaronder flyers en de krant Het Doordewijkertje, maak je reclame voor jezelf. Ook zijn er klanten die zich via de coördinator melden. Tijdens het eerste bezoek bij de klant is het belangrijk om goede afspraken te maken over de werkzaamheden.
De klant is dan al op de hoogte van de service die hij/zij van een doordewijker kan verwachten. Iedere doordewijker werkt voor het vaste uurtarief van € 12,-. Je krijgt een eigen bonnenboekje waarmee je rekeningen uitschrijft. De klant betaalt de rekening rechtstreeks aan jou.

Voor en door de wijk.
De doordewijker en de klant wonen in dezelfde wijk, waardoor mensen in de wijk zich meer verbonden met elkaar gaan voelen.

Maatjeswerk.
Het contact tussen klant en doordewijker is van belang. De diensten die worden aangeboden zijn zeer gevarieerd en worden op maat geleverd.

Gelijkwaardigheid.
Diensten worden aangeboden voor een kleine vergoeding die maakt dat klanten niet “hulpvraagverlegen” of afhankelijk worden. Het draagt bij aan een gelijkwaardige relatie tussen klant en doordewijker.